Konkurrence: Vind billetter til krebsegilde

fish intro

Forvent fade med friskfangede krebs og flere forskellige retter med krebsehaler, når Sisse & Co. fra Hav2Go indtager torvet og inviterer til traditionelt svensk krebsegilde med et twist som en del af Copenhagen Cooking & Food Festival

Vi kender det traditionelle krebsegilde - eller kräftskiva som det hedder på svensk - fra vores svenske naboer som en af sommerens absolutte højdepunkter. I Sverige spiser man krebs fra d. 8. august og resten af måneden, hvor det er højsæson for flodkrebsen, der lever i de svenske floder og søer. En tradition også mange danskere har taget til sig.

Denne sommer behøver du ikke tage turen over sundet for at deltage i krebsegilde med krebs, snaps og drikkeviser. Sisse & Co. fra Hav2Go indtager torvet og inviterer til storslået krebsegilde med pyntede langborde med plads til 100 mennesker som en del af Copenhagen Cooking & Food Festival.

Sisse & Co. vil koge de friskfangede krebs i gryder udenfor, hvor de på traditionel svensk vis også vil anrette dem på fade før de serveres. Billetter til krebsegildet kan købes her og koster 175 kr. ex gebyr. Billetten er gældende i 3 timer. Vælg mellem kl. 12-15, kl. 15-18 og kl. 18-21. Der vil være mulighed for tilkøb af snaps.

Vi udlodder 2 x 2 billetter (dvs. 2 billetter + en ledsager til hver). Tidspunktet er valgfrit. Det eneste du skal gøre er at svare rigtigt på følgende spørgsmål:Hvilken madfestival er Hav2Go’s krebsegilde en del af?

a) Copenhagen Cooking & Food Festival b) Street Food Festival CphSend dit svar på mail med navn og telefonnummer til karina@hav.dk eller skriv dit svar i et af konkurrence-opslagene på Facebook. Konkurrencen løber fra d. 16. juli til 16. august 2017 og vinderne bliver kontaktet med det samme og offentliggjort her på siden.

Om krebsegildets historie:

• Traditionen med krebsegilder kan spores helt tilbage til middelalderen
• Den form, som vi kender som krebsegilderne i august, går tilbage til 1800-tallet, hvor de blev udbredt i det svenske borgerskab
• På grund af den intensive jagt på de svenske flodkrebs, blev det i slutningen af 1800-tallet bestemt, at man først måtte fiske efter de små skaldyr efter d. 8. august
• Selvom man i dag kan få krebs hele året, mener de fleste svenskere, at krebsegilderne hører til i august
• I dag spises der sammenlagt omkring 4,5 mio. kg krebs i Sverige årligt - primært i august

Kilde: VisitSweden

Hvad: Krebsegilde
Hvor: Hav2Go, Torvehallerne, Rømersgade 18, 1362 København K
Hvornår: 26. august 2017 kl. 12-21

12.06.2017

Konkurrence: Vind billetter til krebsegilde

Se flere nyheder

Nyheder