Hav2Go inviterer til krebsegilde

fish intro

Forvent fade med friskfangede krebs og fem forskellige retter med krebsehaler, når Sisse & Co. fra Hav2Go inviterer til traditionelt svensk krebsegilde med et twist

Vi kender det traditionelle krebsegilde - eller kräftskiva som det hedder på svensk - fra vores svenske naboer som en af sommerens absolutte højdepunkter. I Sverige spiser man krebs fra d. 8. august og resten af måneden, hvor det er højsæson for flodkrebsen, der lever i de svenske floder og søer. En tradition også mange danskere har taget til sig.

Denne sommer vil det dog ikke være nødvendigt at tage turen over sundet for at deltage i krebsegilde med krebs, snaps og drikkeviser. Sisse & Co. fra Hav2Go sørger for fade med masser af friskfangede krebs og fem forskellige retter med krebsehaler og sæsonens råvarer, så du og dem du holder af kan holde krebsegilde på torvet eller købe med hjem.

Sisse & Co. tilbereder krebsene og serverer dem med brød og et stort udvalg af hjemmelavede dressinger. Krebsene sælges til dagspris og retterne med krebsehaler til 45 kr. pr. 100 g. Snapsen er fra Nordisk Tang og kan erhverves for 39 kr. for 4 cl.

Om krebsegildets historie:

  • fish introTraditionen med krebsegilder kan spores helt tilbage til middelalderen
  • fish introDen form, som vi kender som krebsegilderne i august, går tilbage til 1800-tallet, hvor de blev udbredt i det svenske borgerskab
  • fish introPå grund af den intensive jagt på de svenske flodkrebs, blev det i slutningen af 1800-tallet bestemt, at man først måtte fiske efter de små skaldyr efter d. 8. august
  • fish introSelvom man i dag kan få krebs hele året, mener de fleste svenskere, at krebsegilderne hører til i august
  • fish introI dag spises der sammenlagt omkring 4,5 mio. kg krebs i Sverige årligt - primært i august

Kilde: VisitSweden

Hvad: Hav2Go inviterer til krebsegilde
Hvor: Hav2Go, Torvehallerne, Rømersgade 18, 1362 København K
Hvornår: 25.-27. august 2016 i åbningstiden



Se flere nyheder

Nyheder